FAQ Utbildningar koordinerade av IDC

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om att gå en utbildning/kurs via IDC West Sweden AB.

Hittar du inte svaret på din fråga nedan, kontakta oss! Du hittar kontaktinfo längst ned på sidan.

Bekräftelse på bokningen

Efter att du gjort din bokning via vår hemsida skickas ett mejl ut som bekräftar att vi har tagit emot din ansökan. Kontrollera skräppost/SPAM – ibland hamnar e-post där. Har du inte fått någon bekräftelse behöver du göra en ny bokning.

Platser på utbildningen

I regel reserverar vi hälften av platserna på varje utbildning för deltagare från våra delägarföretag. Övriga platser är öppna för deltagare från övriga industriföretag i Skaraborg.

Att hamna på reservlistan

Om platserna på en utbildning är fullbokad kan du välja att placeras på en reservlista. Om en deltagare av någon anledning behöver hoppa av innan kursstart kontaktar vi personerna på reservlistan i turordning. Att stå på en reservlista innebär inte att du förbinder dig till något förrän du blir erbjuden en plats och sedan tackar ja.

Är min bokning bindande?

Din plats är bokad och bindande från bokningstillfället. Du bokar själv din plats via vår hemsida. Om du avsäger dig din plats efter att ångerrätten löpt ut och när det är mindre än 25 dagar men mer än 14 dagar kvar till kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Om du avsäger dig din plats när det är mindre än 14 dagar kvar till kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Studierna ska genomföras under den kursstart du blivit antagen till. Det går inte att ta igen missade dagar på andra utbildningsomgångar. Studieuppehåll kan bara beviljas vid sjukdom styrkt av läkarintyg.

Ångerrätt

Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument 14 dagars ångerrätt från den dag då avtalet ingås. Om kursen påbörjas innan föreskriven ångerfrist om 14 dagar löpt ut har kursdeltagaren accepterat att ångerrätten upphör att gälla i och med kursstart.

Krav på närvaro

För att erhålla kursintyg krävs minst 80% närvaro på kursen.

Om du blir sjuk

Studierna ska genomföras under den kursstart du blivit antagen till. Studieuppehåll kan bara beviljas vid sjukdom styrkt av läkarintyg. Kontakta kursens utbildningskoordinator för mer information.

Inställd kurs

IDC West Sweden AB har rätt att ställa in en kurs på grund av för få anmälda deltagare. Anmäld deltagare kommer att bli erbjuden nya kursdatum alternativt full återbetalning av kursavgift.

LEAN-utbildningar på Högskolan i Skövde

För LEAN-utbildningar som ges av Högskolan i Skövde och som koordineras av IDC West Sweden AB gäller särskilda bestämmelser. Läs mer om vad som gäller för dessa utbildningar här.

Reservation för ändringar

IDC West Sweden AB förbehåller sig rätten att göra ändringar.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Elin om du vill veta mer.