Eventet arrangeras av Patent och registreringsverket

IDC tipsar | Utbildning

IDC tipsar: Utbildningar i designskydd, varumärke och sociala medier

Patent och registreringsverket, Stockholm samt via webb.

Flera datum under februari 2018

Eventet arrangeras av Patent och registreringsverket
IDC tipsar: Utbildningar i designskydd, varumärke och sociala medier
Patent och registreringsverket, Stockholm samt via webb.
Flera datum under februari 2018

Patent och Registreringsverket, PRV, har som ett av sina uppdrag att öka kunskapen om immaterialrätt och immateriella tillgångar. Kunskapsspridningen sker bland annat genom att hålla utbildningar.

Vi vill tipsa om ett par utbildningar som ligger i närtid och som kan vara intressanta för våra delägarföretag. För mer information, följ länkarna.


Designskydd, hur funkar det?

Det finns fortfarande platser kvar till en utbildning i designskydd som hålls onsdagen den 7 februari, 8:30-16:00. Utbildningen är avgiftsbelagd!

Några av punkterna som berörs under dagen är:

 • Vad krävs för att få ett designskydd?
 • Vad innebär att ett mönster har särprägel?
 • Hur håller skyddet i domstol?

Mer information och anmälan


Varumärkesskydd

Onsdagen den 14 februari kan du delta i en utbildning i varumärke. Du kommer bland annat att lära dig mer om vad som kan registreras som varumärke och hur man söker varumärkesskydd i andra länder. Utbildningen är avgiftsbelagd!

Mer information och anmälan


Webbinarium: Marknadsföring i sociala media

Torsdagen den 15 februari anordnar PRV ett lunchseminarium mellan klockan 12:00-13:00 som rör sociala medier. Några av frågor som kommer lyftas är; vilka regler finns för vad som får publiceras i sociala medier? Och hur ska man tänka kring användandet av andras material och samarbeten? Seminariet är gratis och kan följas via webben. Glöm inte anmäla dig!

Mer information och anmälan

Vill du veta mer?

Hör av dig till Johan om du vill veta mer om PRVs utbildningar.

Produktutveckling

0500-50 25 22

Johan Svensson

Produktutveckling

Jag börjar med att berätta lite mitt om personliga foto. Tanken är att försöka visa vad mitt största intresse är; skog och jakt. Men mycket tid går även åt för löpträning, skidåkning, familjeliv med två barn och vår nya familjemedlem, hundvalpen Diza.

Jag har jobbat med produktutveckling och finansiering här sedan 2012 och fungerar även lite som en länk mellan småföretagen och akademin. Det innebär att jag lyssnar av företagens behov och utmaningar och hjälper dem hitta en lösning. Det kan vara hjälp i form av samverkan med andra företag, forskningsinstitut eller konsulter. Det är fantastiskt roligt att tillsammans med företagen hitta en lösning och på så sätt få uppskattning för vårt jobb.

IDC skulle jag sammanfatta med orden lyhörd, nyfiken och engagerad. För att förstå företagens behov behövs mycket av dessa egenskaper.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 22

Dela Via

Våra finansiärer
 • Västra Götalandsregionen
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Vinnova
 • Tillväxtverket