Lars tipsar: Att köpa och sälja ett företag – i praktiken

Företagarna arrangerar ett kostnadsfritt seminarium i Karlsborg, tisdagen den 27 februari. Oavsett om du ska köpa eller sälja så står du inför en omfattande process. Med utgångspunkt från en affär ur verkligheten kommer flera viktiga frågor att belysas.

Under dagen guidas deltagarna genom de viktigaste delarna i processen. På plats finns experter inom förberedelse, juridik, förhandling, försäljning och finansiering.

• Hur maximerar jag värdet på mitt bolag inför en försäljning?
• Hur finansierar jag mitt företagsköp?
• Hur kommer man överens om köpeskillingen?
• Hur räknas tillgångar som ex kassa/lager av vid ett ägarskifte?
• Hur kan jag använda juridiken som ett verktyg för att ge mig fördelar som köpare/säljare?


När: Tisdag 27:e februari kl 11.45 – 14.45, dagen startar med lunch.

Var: Kanalhotellet, Storgatan 94, 546 32 Karlsborg

Anmälan senast den 19 februari
Kostnadsfritt, utebliven avanmälan debiteras.

För mer information och anmälan

Vill du veta mer?

Hör av dig till Lars om du vill veta mer.

Produktion

0500-50 25 10

Lars Tööj

Produktion

Jag har varit en del av IDC sedan 2009 och är i grunden civilingenjör. Under åren har jag arbetat med industriell utveckling på olika företag och har tidigare erfarenhet från ledningsarbete, affärsutveckling, marknadsarbete, produktutveckling, produktionsutveckling och produktion.

Jag har på senare år arbetat med cirkulär ekonomi och affärsmodellsinnovation och arbetar även på RISE i ett Vinnova-finansierat UDI-projekt; cirkulära möbelflöden. Jag gillar att jobba med förändring och utveckling och det erfarenhetsutbyte som skapas mellan företagen.

Det är det som är extra roligt med det här jobbet, att få vara med under företagens hela affärsutvecklingsresa och skapa förändring och förbättringar. Känslan av att få vara med och göra skillnad, den ger mycket energi tillbaka. Jag brinner verkligen för arbetet med tillverkande företag, att bidra till att vi har god konkurrenskraft.

IDC står för så mycket, men jag kan sammanfatta oss med orden ständig utveckling, företagsfokus och spridning av kunskaper och erfarenheter. Hur vi gör detta blir unikt för varje situation.

Jag tog med mig ett tennisracket till fotograferingen eftersom jag har spelat sedan jag var liten. Nu går mycket av fritid åt till mina barns olika intressen, bland annat handboll och löpning. Jag har även en golfbag men har inte spelat på länge, ambitionen finns och jag hoppas kunna ta upp det igen!

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 10

Dela Via