IUC Sverige har fokus SMF under Almedalsveckan

IUC – Industriellt Utvecklingscentrum håller seminarium som ett led i ”Industrin tar matchen” under Almedalsveckan med fokus på tillverkande SMF (små och medelstora företag). De frågar sig: Vad är nyckeln till framtida tillväxt och kompetens?

De små och medelstora industriföretagen utgör 95 procent av alla industriföretag i Sverige. Utan dem, ingen produktion och utan produktion inga storföretag. Ändå läggs försvinnande lite fokus på förutsättningarna för dessa företag att utvecklas och växa. Hur ska vi komma tillrätta med detta?

Fördjupat resonemang kring samhällsfrågan

Det är hos de små och medelstora företagen som den stora tillväxtpotentialen för Sverige som industriland finns. Samtidigt är kompetensbrist ett växande problem som hotar att hämma Sveriges tillväxt. En bättre kompetensmatchning skulle kunna få ekonomin att växa i en högre takt. Rätt förutsättningar för tillväxt i små och medelstora företag tillsammans med ökad insikt om kompetensförsörjningens betydelse är två nyckelfaktorer för att Sverige ska kunna stå starkt som industriland. Addera strukturomvandlingen på arbetsmarknaden och digitaliseringen i samhället så är det lätt att inse att de små och medelstora företagen står inför en stor utmaning. Hur ser vi till att komma tillrätta med allt detta och säkra Sveriges framtid? Representanter från industri, näringsliv, politik och akademi resonerar i frågan.

Läs mer om seminariet här

IDC är en del av det nationella nätverket IUC Sverige. Det är en nationell resurs för ökad konkurrenskraft inom svensk industri. IUC Sverige består av 14 regionala bolag varav IDC är ett och är därmed den företagsnärmaste aktören mot industriella SMF.

iuc sverige header


IDC och IUC Svierige

IUC Sverige är en nationell resurs för ökad konkurrenskraft i svensk industri. Med 19 regionala bolag är de den företagsnärmsta aktören mot industriella små och medelstora företag (SMF). IUC Sverige ägs av 11 regionala självständiga IUC-bolag varav IDC West Sweden AB är ett, och har 8 nationella partners. Huvudinriktningen är att genomföra utvecklingsprojekt för industrin tillsammans med framför allt små och medelstora företag.

Nationella uppdrag

Genom det nationella nätverket har vi på IDC West Sweden AB tillgång till metoder och hjälpmedel som utvecklats tillsammans av IUC-bolagen. Dessutom använder nationella myndigheter och regeringen IUC-nätverket som en resurs för insatser som är av nationell vikt, och där de enskilda IUC-bolagen kan verka i sin region med nationella uppdrag.

Gå till IUC Sveriges hemsida

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Samverkan

Från vision till verklighet

ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde är initiativet som startade redan 2014, då med arbetsnamnet Kunskapsdriven industri. I samband med…

30 oktober, 2023 — Lästid 14 min

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Resan med projektet Catalyst har nått sitt slut

Catalyst är projektet som har jobbat för ökat ansvarstagande för framtiden genom omställning till en mer cirkulär ekonomi och mer…

30 augusti, 2023 — Lästid 4 min

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min